Karin den Oudsten wint Libelle Ster Award 2017
06 november 2017 
in Blog

Karin den Oudsten wint Libelle Ster Award 2017

Breaking news !!

Karin den Oudsten wint Libelle Ster Award 2017

Ik mail dit bericht naar coaches en werkgevers omdat ik het onderwerp waarvoor Karin de Libelle Ster Award heeft gekregen zo belangrijk vindt, dat iedereen er weet van moet hebben. Iedereen heeft in zijn omgeving mogelijk wel eens meegemaakt dat de moeder in de kraamtijd te maken kreeg met mentale problemen. Ik vraag je daarom dit bericht te delen 

Met bescheidenheid en diep respect wil ik graag een persbericht met jullie delen. Het is echt heet van de naald, de inkt is nog nat.

Wat is er aan gebeurd?

Karin den Oudsten is een coach die ik sinds een jaar mag begeleiden. Zij is oprichters van de stichting Me Man, een stichting die kennis wil delen over kraambed psychoses en andere mentale problemen van vrouwen tijdens en na hun kraamtijd. Je vraag je misschien af is dat nodig? Ja, dat is heel erg nodig, want het is letterlijk een onbekend en onbegrepen terrein.

Karin heeft zelf deze ervaring gehad. Een aantal dagen na de bevalling viel ze letterlijk in een zwart gat. In plaats van zweven op een roze wolk, werd ze opgenomen in een kliniek. Helaas was de kennis toen nog zeker niet beschikbaar hoe om te gaan met een kraambed psychose. Karin zegt altijd dat vooral het onbegrepen voelen haar grootste probleem is geweest. Natuurlijk voelde ze zich (op z’n rotterdams ) “ zwaar klote, maar dat was achteraf gezien toch niet het ergste.

Het feit dat niemand van de behandelende mensen haar begreep was het ergste. Een schreeuwende in de woestijn is feitelijk een understatement van wat zij voelde. Laten we maar zeggen dat het nacht was in de woestijn, ze schreeuwde maar niemand hoorde haar. Laat staan dat zij zelf enig licht zag aan de horizon.

Na een lange strijd heeft zij zichzelf uit deze situatie gevochten. Haar ervaringen heeft zij opgeschreven in 2 boeken. Deze boeken kun je hier downloaden. www.karindenoudsten.nl 

Haar nachtmerrie is haar missie geworden.
Wauw wat een powerwomen.Ze is begonnen haar ervaringen te delen. Ze is coachopleidingen gaan volgen en Hbo studies over psychologie vakken. Vervolgens is ze als docent en ervaringsdeskundige les gaan geven aan het Eramus Ziekenhuis. De plek waar ze ooit zelf werd opgenomen.

Gynecologen, verpleegkundigen, professoren, kraamverzorgende, vroedvrouwen nemen nu kennis van haar verhaal en haar ervaring. Ze schoolt deze professionals in het herkennen van deze problematiek, zodat de vrouwen die nu te maken krijgen met zo’n vervelende periode zich wel begrepen gaan voelen.

Om haar missie nog meer kracht bij te zetten heeft ze een stichting opgezet. De stichting Me Mam. Je kunt op de website van Me Mam meer lezen over het werk van deze stichting en wat ze willen bereiken. Het adres van de website is:  http://www.memam.nl

En nu dan deze beloning. Ik ontving 13.47 uur een whats app van Karin.: yes gewonnen !!

Hoe gaaf is dat. Maar vooral hoe enorm verdient is het. Natuurlijk zijn er nog meer power vrouwen en mannen die fantastisch werk verrichten. Maar ik mag business coach van Karin zijn en daarom natuurlijk hartstikke partijdig en ben zo trots dat ze deze prijs gewonnen heeft. De Libelle Ster Award 2017.

ik ga haar en Miranda alle sterren die ze kunnen verdienen. Als we het hebben over doorzettingsvermogen en focus hebben dan is Karin wel een schoolvoorbeeld en inspiratie bron.

Weet je wat nog meer zo bijzonder is?

Ze heeft dit alles bereikt zonder een euro steun. Ze heeft het allemaal met drive, passie en doorzettingsvermogen voor elkaar gekregen.

Een hele diepe buiging en ik wens je heel veel plezier van deze waardering. Geniet er echt intens van. Je hebt het zo verdient.

Raymond

Over de schrijver
Reactie plaatsen