Hoe kun je leven van het inkomen als coach

en de investering van je coachopleiding terugverdienen

Heb je een coachopleiding afgerond en wil voor jezelf gaan beginnen?  Weet je alleen niet zo goed hoe of waarmee je moet beginnen, mis je gebrek aan focus en vind je het moeilijk om bijvoorbeeld prijzen vast te stellen voor je dienstverlening?


Dit zijn heel herkenbare vragen. De vraag die ik echter het meeste gesteld krijg is: Hoe kom ik aan klanten?

Je bent goed in coachen en brengt je klanten prachtige resultaten. Je helpt mensen echt om hun leven een positieve draai te geven. Daar ligt het dus niet aan.

Kennelijk gaat het om iets anders. Wat zou dat dan kunnen zijn?

 1. Is het de tekst op je website?
 2. Wil je te graag en kom je daardoor pusherig over?
 3. Ben je niet zichtbaar genoeg zodat mensen je niet weten te vinden?
 4. Heb je onvoldoende scherp wat je doelgroep precies is?

Dat kunnen inderdaad een aantal redenen zijn.
Echter als je niet geleerd hebt hoe je deze zaken moet aanpakken kun je jezelf ook niets verwijten. Immers coachen is wat anders dan ondernemen en met marketing bezig zijn.

Inmiddels ben ik 27 jaar ondernemer en heb met vallen en opstaan geleerd hoe je klanten kunt aantrekken. Wat ik echter pas recent heb ontdekt is hoe je dit op een veel gerichtere manier kunt doen. Maar bovenal hoe je dit kunt doen zonder commercieel te zijn.

Een aantal jaar geleden was ik ook even zoekende. Ik wist niet zo goed waar ik met mijn bedrijf naar toe moest gaan, welke koers ik wilde varen. Het was zelfs zo erg dat ik op het punt gestaan heb om er mee op te houden. Maar ja, dat ging natuurlijk niet. Mijn vrouw vroeg mij terecht hoe ik dan de hypotheek ging betalen en onze 4 kinderen bleef onderhouden.

Na een paar nachtjes slapen heb ik een beslissing genomen. 


Ik heb afstand genomen van de dagelijks werkzaamheden en ben me gaan oriënteren en gaan nadenken. Pakken papier heb ik vol geschreven, boeken bestudeerd en het internet afgestruind. De uitkomst van deze periode was dat mijn hart toch eigenlijk wel ligt bij het helpen van mensen. Ik heb ooit bewust gekozen om fysiotherapie en manuele therapie te gaan studeren. Dat deed ik omdat ik mensen beter wilde maken. In eerste instantie met blessures en rugklachten.


Beter maken is een rode draad door mijn carrière. En met beter maken bedoel ik mensen in staat stellen om dat wat ze het liefste doen zo goed mogelijk te laten doen. Zo heb ik veel tennis gegeven. Eigenlijk met diezelfde motivatie. Mensen meer plezier in het spelletje te geven zodat je vaker gaan tennissen, omdat ze het leuk vinden.


Nadat ik mijn praktijk voor fysiotherapie had verkocht ben ik altijd trainer, coach bij bedrijven geweest. Ik doe dat nog steeds. Ik begeleid werkgevers en medewerkers bij thema's als ziekteverzuim, preventie, duurzame inzetbaarheid en reintegratie.


Bij deze thema’s spelen altijd menselijke aspecten een rol. Het gaat over werkplezier en inzetbaarheid en factoren die van invloed zijn op werkplezier en inzetbaarheid. Er zijn veranderingen in de thuissituatie of op het werk. En vele mensen weten niet zo goed hoe ze om moeten gaan met deze veranderingen. Ze worden ongelukkig, ontevreden en zelfs soms ongezond. 


Als coach is het heel dankbaar werk om deze mensen weer “op de rit” te krijgen, er voor te zorgen dat ze goed in hun vel gaan zitten. 

Waarom vertel ik mijn verhaal? Omdat ik je graag wil helpen om meer mensen te kunnen coachen met thema’s als lifestyle, relatie, inkomen, financiën, gezondheid, stress etc.


Want dat is wat jij het liefste doet. Toch?De kernvraag blijft echter hoe komen die mensen bij je? Hoe komen de hulpvragen van deze mensen bij jou zodat je met ze aan de slag kunt? Zeker als je medewerkers van bedrijven met dergelijke problemen wilt helpen, zul je hebben ervaren dat het “binnen komen” bij bedrijven extra lastig is.


Bedrijven zijn voorzichtig om samen te werken met een-pitters. Ze zoeken naar zekerheden als kwaliteit en continuïteit. Ze willen ook graag voldoen aan de wettelijke verplichtingen met betrekking tot bijvoorbeeld privacy en dossiervorming.


Nu ga ik je vertellen hoe alles samen komt. Want met mijn ervaring bij bedrijven kan ik je helpen om meer mensen te coachen zodat je kunt leven van je inkomen als coach.


Ik heb namelijk besloten om al mijn kennis beschikbaar te stellen in een opleiding. Maar het is geen gangbare opleiding. Het is een opleiding waarin je enerzijds een coachsysteem leert en anderzijds leert ondernemen. Je gaat leren hoe je meer opdrachten kunt krijgen.


Wat wil ik vooral niet?

 1. Ik wil niet dat je investeert in een opleiding die niet bij je past
 2. Ik wil niet dat je investeert in een opleiding en er vervolgens niets mee doet
 3. Ik wil niet dat je investeert in een opleiding die je heel veel tijd kost en niets oplevert

Vandaar dat ik je een volwaardige opleiding aanbied,

 • Waar je direct heel veel plezier aan beleeft
 • Welke je helpt om je eigen praktijk op te bouwen
 • Welke je in staat stelt om binnen 2 maanden je praktijk neer te zetten
 • Waarin je kennis maakt met coachen in het bedrijfsleven

Na het volgen van deze opleiding behaal je het certificaat Coach werkplezier en duurzame inzetbaarheid basis.


Met dit certificaat ben je in staat om:

 • Meer mensen te helpen met hun gezondheid, levensgeluk, werkplezier en carrière
 • De bron van afgenomen inzetbaarheid en plezier te achterhalen en te objectiveren
 • Direct inkomen te genereren met specifieke coachdiensten die je kunt aanbieden
 • Je te onderscheiden in een overvolle coachmarkt

Wat ga je leren in deze opleiding?

Deze opleiding bestaat uit 3 peilers:

Peiler 1: Werkplezier

Module 1: Enthousiaste mensen in energieke organisaties

Module 2: Brainwork

Module 3: Baanzinnig Energiemodel

Module 4: Baanzinnig plan voor werk en leven

Module 5: Baanzinnig Batterij Model

Module 6; Werkplezier formule

Directe inkomensmogelijkheden

Module 7: Preventiemedewerker

Module 8: Casemanager

Peiler 2: Duurzame inzetbaarheid

Module 1: Inzetbaarheid en ziekteverzuim

Module 2: Wat kan en mag een medewerker

Module 3: Fysieke overbelasting beïnvloeden

Module 4: Mentale overbelasting beïnvloeden

Module 5: Ophelderen meningsverschillen

Module 6: Opvolgen en managen inzetbaarheidsverbetering

Directe inkomensmogelijkheden

Module 7 Onderzoek nieuwe werktoekomstmogelijkheden ( spoor 2)

Module 8: Duurzame inzetbaarheid

Peiler 3: Marketing

Opbouwen en uitbouwen eigen praktijk

De fundamenten van je coachbedrijf

Meer coachklanten door meer zichtbaarheid

Acquisitie strategieen

Planning

Context van coachen bij bedrijven

Hoe werkt het in de praktijk?

De modules staan voor je klaar in een online ledenomgeving. Je kunt daar de modules in je eigen tempo bekijken en doornemen. Iedere module bestaat uit een videotraining. De trainingen duren gemiddeld tussen  5 en15 minuten per onderdeel zodat het goed te doen is qua studiebelasting. Bij sommige lessen vind je bijlages die je kunt downloaden en direct kunt gebruiken.


Vragen stellen

Iedere week kun je vragen stellen tijdens de zogenaamde live Q+A sessies (vraag en antwoord sessies). Deze vinden plaats in een soort webinar omgeving waarin je naast chatten ook kunt spreken. Deze sessies zijn echt super waardevol en inspirerend. Ik kijk er altijd enorm naar uit!!

Mocht je een keer niet kunnen dan is dat helemaal niet erg. De Q+A sessies worden opgenomen en je kunt ze terugkijken in de trainingsomgeving.


Praktijkdagen

Na 8 weken treffen we elkaar op 2 praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen maken de deelnemers ook kennis met elkaar en gaan we de stof verder bespreken en aanvullen met nog meer praktijkvoorbeelden. De laatste middag van deze praktijkdagen besteden we aan een examen. Het examen bestaat uit een aantal vragen. Het doel is dat je 70% van de vragen goed beantwoord zodat ik je na afloop kan feliciteren en je het certificaat kan overhandigen. 

De opleiding is gecertificeerd, geaccrediteerd en erkent 

€ 1997,-

€ 497,-

Certificaat Werkplezier en Duurzame inzetbaarheid

Deze opleiding is een combinatie van de basis opleiding coach werkplezier en coach inzetbaarheid. Alleen voor deelnemers aan het webinar geldt dit speciale aanbod

 • Ontvang de volgende exclusieve bonussen!

  € 1997,-

  Het Baanzinnige Ondernemingsplan

  Dit is het eerste ondernemingsplan dat je staat stelt om in een korte tijd je niche te definieren en, je product te ontwikkelen tegen een prijs die goed voelt. Met dit plan kun je ook externe partijen (uitkeringsinstanties, subsidieverstrekkers etc) overtuigen zodat ze je gaan ondersteunen. 

 • € 295,-

  Persoonlijk strategie gesprek

  In een persoonlijk gesprek gaan we jouw situatie bespreken, je hick-ups oplossen en een concept ontwikkelen dat echt van jouw is! Je gaat weg met een plan om te knallen met je praktijk. 

 • Coach Community

  De plaats waar je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen aan andere coaches.

 • Wat vinden deelnemers van de opleiding?

  Meld je nu aan voor het speciale aanbod
  voor jou als deelnemer aan het webinar

  € 1997,-

  € 497,-

  Certificaat Werkplezier en Duurzame inzetbaarheid

  Deze opleiding is een combinatie van de basis opleiding coach werkplezier en coach inzetbaarheid. Alleen voor deelnemers aan het webinar geldt dit speciale aanbod.

 • Wat komt er naar je toe zodra we je aanmelding
  hebben ontvangen?

  Je ontvangt per e-mail een bevestiging en toegangscodes voor de ledenomgeving. Hierin staan jouw videolessen voor je klaar. 
  Check je e-mail even en controleer tevens je SPAM box of ze daar toevallig in terecht zijn gekomen. 

  Per post ontvang je de komende dag een verrassingpakket met hele waardevolle informatie. 

  Je ontvangt per e-mail een overzicht van de Q+A's inclusief links waarmee je je kunt aanmelden
  Tevens krijg je een link van calendly. Dit is een programma waarmee je een afspraak in mijn agenda kunt plannen. 

  Opleiding met inkomensmogelijkheden

  Mocht je na het volgen van de basis opleiding super enthousiast zijn en dolgraag verder willen in dit leuke vakgebied dan ga ik graag met je in gesprek om te bespreken hoe dat traject er uit zou kunnen zien. Naast de inhoudelijk ontwikkeling biedt het vervolg je direct al een aantal interessante voordelen:

  • Direct onderdeel van netwerk van coaches die opdrachten voor Baanzinnig uitvoeren
  • Direct meedoen in alle marketing activiteiten
  • Een eigen pagina met een persoonlijke uitstraling
  • Opleiding om direct diensten te gaan uitvoeren
  • Gebruik van naam devBaanzinnig, waardoor je als arbodienst entree kunt maken bij bedrijven