# 11 Laat je inspireren door….. Ajit Nawalkha
19 november 2015 

# 11 Laat je inspireren door….. Ajit Nawalkha

Regelmatig interviewt Raymond Gruijs interessante mensen die een glansrijke carrière hebben opgebouwd op het gebied van online marketing. Deze mensen barsten van de kennis en energie en zijn een grote bron van inspiratie.

Laat je ook inspireren.

Dit keer door Ajit Nawalkha. Ajit is spreker, investeerder, ondernemer en business coach en bekend van onder andere Mindvalley. Lees wat Ajit ziet als bijdragen aan zijn persoonlijke succes en profiteer van de 8 inzichten die hij geeft. Wil je het hele interview beluisteren? Klik dan hier voor de podcast.

8 inzichten voor succesvol online marketing volgens Ajit:

Trap niet in de valkuil van mislukkingen.

Als starter ben je onzeker, en mogelijk gefrustreerd omdat het niet direct lukt. Maar je moet doorzetten: een goede voorbereiding treffen, plannen en hard werken. Mark Zuckerberg heeft vele softwareprogramma’s getest en zich jarenlang voorbereid voor hij met Facebook kwam. Als de eerste problemen die je tegenkomt redenen zijn om op te geven, dan ben je gedoemd te mislukken.

Zoek overal uitdagingen.

Wees altijd geïnteresseerd in anderen, leer van ze en experimenteer zoveel je kan. Zoek uit hoe dingen werken: volg webinars, lees boeken en gebruik Google.

‘Old school’ marketing en online marketing vullen elkaar aan.

Het één is niet beter dan het andere. En hoewel je bij online marketing marketing verwacht sneller succes te hebben kost het dezelfde moeite. Snel betekent niet eenvoudig!

Met de inzet van nieuwe media creëer je nieuwe kansen.

Als je je vandaag de dag alleen met traditionele marketing bezighoudt, kan je op een dag wakker worden en ontdekken dat je bedrijf niet meer mee kan, of dat het minder waard is dan wanneer je nu de nieuwe media omarmt.

Jij bent de stuwende kracht achter het succes van je bedrijf.

Jouw persoonlijke ontwikkeling, hoe je naar jezelf kijkt, jouw persoonlijke verhaal kan het verschil maken in je bedrijfsvoering. De meeste bedrijven groeien omdat de CEO een mindset meebrengt die wellicht anders is dan de oprichter of voormalige directeur. Als hun houding verandert, verandert het bedrijf in zijn totaliteit. Daarom is persoonlijke groei een voorwaarde om tot zakelijke groei te kunnen komen.

De basis voor persoonlijke groei is de ‘mindset’.

De mindset is heel anders als je bijvoorbeeld happy bent wanneer je een kleiner bedrijf leidt dan wanneer je 1000 klanten individueel moet helpen. Het spel verandert. In dat geval werk je met een groepsformule of seminar-formule. Je benadert zakendoen op deze manier dermate anders dan wanneer je één persoon tegelijk helpt. Mindset slaat niet op de creatie van waarde maar op het verhaal dat je creëert voor je bedrijf: waarom je iets doet en de mate van impact die dat teweeg brengt op je klanten.

De Multiplier methode

Gebleken is dat mensen hun bedrijven veel te ingewikkeld opzetten. De Multiplier methode houdt in dat je naar je bedrijf kijkt vanuit een andere gedachtengang of gemoedstoestand en hoe je vanuit je huidige positie kunt veranderen naar een groei van niet alleen 10% maar zelfs naar iedere gewenste bedrijfsgrootte: x2, x4, x6 en zelfs x10! Enkele facetten zijn: je team, kennis en strategie. Multiplying is één van mijn trainingen. Het is gebaseerd op 6 factoren. Wanneer je de focus legt op deze 6 factoren kun je je bedrijf optimaal laten functioneren. Het is bij diverse organisatie zeer succesvol gebleken.

Richt je leven proactief in.

Door te tijd te spenderen aan problemen die dagelijks voor je neus staan werk je reactief. Als je je focus legt op de 6 factoren van de Multiplier methode richt je je dag anders in en werk je naar het grotere doel toe. Met reactief werken groei je in decennia, met proactief werken groei je in jaren.

Meer over Ajit online:

Websites : http://www.ajitnawalkha.com/

http://www.mindvalley.com/about/ajit-nawalkha

LinkedIn : https://my.linkedin.com/in/ajitnawalkha

Twitter     : https://twitter.com/ajitna

Facebook : https://www.facebook.com/ajitnawalkhaofficial/?fref=ts

YouTube  : https://www.youtube.com/channel/UCmSQvFLvcig5l057tbKQfRw

https://www.youtube.com/channel/UCx_ndjTtKscLj-9XC1USmWw

Over de schrijver
Reactie plaatsen